söndag 3 februari 2013

3 saker jag måste träna på i ridningen


  • Räta upp mig - Det är något jag alltid har haft problem med. Jag hamnar väldigt lätt i framvikt och därför lättar jag på ändan och tappar mina sittben och kommer inte in i sadeln riktigt. Ni som följt mig ett bra tag kan se det på bilder då jag rider att jag sitter väldigt mycket framåt, det är nog de flesta bilder. 
Bilden talar: RÄTA UPP DIG! och blicken.
  • Hålla i tyglarna - Jag har även svårt för att hålla i tyglarna. Delvis för att jag är riktigt svag i mina nyper (och då menar jag riktigt svag) så jag håller inte i tyglarna riktigt och därför blir dom längre och ger hästen inget stöd med min hand. De enda gångerna jag kan ha ett stöd med handen är då jag är i framvikt, på något konstigt sett, sedan när jag rätar upp mig tappar jag tyglarna. Man kan kort säga att jag har svårt för att ge ett lämpligt stöd med handen. 
  • Blicken - Jag har väldigt svårt att ha blicken framåt, huvudet uppe. Oftast sitter jag och kollar ned på mina händer eftersom jag vill ha och ge bra tygel kontakt dessutom så kollar jag ex. om sadeln ligger snett, om jag sitter snett, om jag har rätt sittben, hur mina händer är, om sadeln har glidit fram mm. Så jag måste lära mig att känna saker utan att jag behöver kolla. Det kan vara svårt men det ska tränas bort! Jag ska kunna känna när jag rider på rätt sittben utan att kolla, känna att mina händer hålls i lämplig höjd med bra kontakt, om sadeln glider osv.
Bilden talar: Blicken och tyglarna..


Jag har bestämt mig att träna mest på dessa saker, men det är självklart fler saker som ska tränas på. Men jag känner att dessa tre saker är dom största sakerna jag måste träna på, jag måste lära mig att rida på känsla helt enkelt.