fredag 31 januari 2014

Tusse Träning

I dag var det Tusse träning och det gick jätte bra! Jag är nöjd med mig själv och hästen efter att vi har hoppat onsdag, torsdag och i dag. Faktiskt så är jag nöjd med hela klassen, tycker alla har gjort det jätte bra och utvecklats så mycket!

Vi började med att hoppa lite studs på böjt spår som inte kändes som något vidare problem. Sedan hoppade vi fram på 5½:an, och sedan studs och svängde in på ett räcke som sedan blev ett böjt spår till en oxer.
Där kände jag att jag var lite fräck med Maxen för efter studsen mot räcket var det en snäv sväng och då tog jag som och bromsade han  för att vi skulle hinna svänga när jag egentligen skulle trycka igenom i svängen, var lite hård i handen också men det fixade sig ganska snabbt.

Jag var ganska elak också när vi hoppade en liten bana, jag fick in han kort på studsen det var som att antingen skulle han komma in jätte stort och snubbla över resten eller så skulle det bli kort in. Men det löste sig ganska bra även om det blev lite tätt inpå. Men jag tyckte det var roligt, hästen tyckte det var roligt, jag är nöjd, hästen verka nöjd så därför gick det jätte bra! :)

Maxen i lördags på Blåbärshoppningen

måndag 27 januari 2014

Uppdatering

Jag är riktigt dåligt på att blogga, jag går faktiskt in hit då och då men jag bruka inte komma längre än att skriva en rubrik. För efter det inser jag att jag inte har något att skriva om. Det händer väl inte så mycket i mitt liv som jag kan skriva om i bloggen. Jag rider 3-2 ggr i veckan och lär mig en del saker varje dag men det känns inte som att det är värt att skriva ned allt det för er som ändå går in hit ibland och kollar om jag har skrivit något nytt. Även om jag vet att jag kan räkna mina läsare på "en hand" så kanske jag ska bli lite bättre på att skriva något? Jag får börja lite smått nu då!

Under dom senaste veckorna innan jullovet gick det inge bra för mig. Speciellt inte i ridningen, jag hade ingen känsla när jag red. Det blev som att det enda jag red med var råstyrka, men det är det sämsta man kan göra. Även om vissa hästar kräver mer från ryttaren för att komma ihop så betyder inte det att man inte ska ha någon typ av känsla när man rider. Det kändes bara gå utför, bara allmänt less och nere. Jag hade mycket ilska ett tag också, jag var som arg hela tiden. Tur mina vänner är där då så jag kan inse att jag har inget att vara arg på. Detta kan nog också ha varit anledningen till att det gick så utför med min ridning.

Min första tävling, haha! Tiden går fort antar jag ;)

Men i slutet så började det som släppa lite för mig ändå. Emmelinda och Jag tog tag i och åkte till Frösö Ridskola (S.k. Tanne) 7 december på en klubbtävling i hoppning. Då hade jag ridskolans häst Max och vi hoppade bara 80cm, mitt mål var inte att va så jävla nervös och stressa upp mig själv utan bara låta det gå som det gå och ha roligt. Och gissa vad roligt det var! Även om vi rev ett hinder så släppte allt, både jag och Emmelinda åkte hem med ett stort leende på läpparna! Efter då släppte det mer och mer i ridningen, man måste ha roligt också annars funkar ingenting :-)

Jag hade stalljour här på skolan efter jul, under nyår och till skolstart. Då jag har skrittat en kompis häst så det har hjälpt mycket för mig att bara slappna av på hästryggen. Så nu när jag har börja ridit igen känns det som att jag är på bättringsväg. I lördags så var var Emmelinda och jag på Blåbärshoppning, där jag hoppade 90cm och 1m på Max. Sist jag red han var då jag tävlade han på Tanne, men det gick så bra! Det var lika roligt den här gången som det var på Tanne. Felfri i 90cm och ett stopp i 1m, men det var mitt fel! Efter första hindret hamnade jag i sån framvikt att jag han/orkade inte räta upp mig, vilket ledde till att jag inte räknade några språng eller ens hade koll när hindret kom så när det kom var jag inte alls beredd.
Max hoppar mycket med ryggen så hade inte jag varit bered hade jag lätt åkt av. Men träna, träna, träna! :-) Vi har hopplektion för Tusse (Kristina Ekman) nu på Fredag så då har jag tillfälle.

Tanja och Maxen på klubbtävling i höstas där dom kom tvåa i 90cm! :-D


Annars har det inte hänt mycket. Uppdaterar säkert efter tusseträningen :-)

Ska försöka få upp lite nya bilder här också, det är väldigt stilla med fotograferingen nu ska försöka ta upp det igen :-)