torsdag 31 juli 2014

Hästar hit och hästar dit

Snart har en till vecka gått, det går så fort! Synd att det går så fort för snart kommer jag väl åka hem och det vill jag inte. Men denna vecka har än så länge varit "vanlig", som börjar med morgon fodring, ridning, visningar och stallpiff (skrubbat galler, putsat, mockat, sopat mm). I tisdags så vilade alla hästar vilket var ganska skönt för då hinner man vila och göra annat. I går fick dom flesta hästar ridas ut, det var lite små regnigt men det vara bara skönt då det brukar vara väldigt varmt här.

Just nu är vi 4st som rider och tar hand om stallet så det går ganska fort med att rida alla hästar, 4-5 hästar brukar det vara om dagen då vi är så många. Men det duger väldigt bra för man är ganska trött i kroppen, det är blandat med hästar, vissa går som klockor andra får man jobba mer och längre med.
Ikväll åker 8 hästar som är sålda, vilket gör det lite mindre hästar att rida, så det kommer vara lugnt typ en vecka. Det kommer inte nya hästar fören näst,nästa vecka då kommer det hästar och ponnyer från Irland Annika sa att det bruka vara runt 16 hästar som kommer. Spännande! Yttligare nya hästar ;-)
Fin häst som kom från Polen förra veckan, runt 170cm i manken, hoppar med bra teknik, 6-7år tror jag.

Jag kommer försöka små uppdatera här på bloggen då jag har tid och ork, men det är väldigt drygt att skriva en dagbok varje dag utförligt och nyanserat även om varje dag är sig likadan. Därför kommer jag att när min praktik börja gå mot sitt slut sammanfatta alla bitar så som stallskötsel, ridning, anläggningen o.s.v. och göra en utförlig nyansering av det. Det kommer inte vara någon skillnad jämtemot om jag skriver samma sak 6 dagar i veckan, så hoppas det inte bara påverka mitt betyg...


söndag 27 juli 2014

En Söndag kväll

Jag har varit igång hela veckan men ändå känns det "konstigt" att ta helg, så det blev jobb igår och i dag fick vi sovmorgon. Halv nio vaknade Alice och jag, sedan har vi halv latat då hästarna har fått vilat. Det blev en häst som fick gå då det blev en byteshandel mellan två hästar så nu har vi en extra häst i stallet.

Här på gården finns det plats för 24 hästar uppdelat i två stall. Det stora stallet har 16 stora boxar och det lilla stallet har 7 spiltor och en liten box. Just nu finns det 25 hästar på gården, så två hästar får gå ute under natten. Men imorgon börjas det transportera bort lite hästar på gården. Min "favorit" häst åker imorgon blandannat, en liten nackdel är väl just att det kommer och går hästar hela tiden så man får väl inte fastna för någon speciellt ;-)

Det har varit vanliga dagar här som börjar med morgon fodring halv 8, sedan är det frukost och efter det motionerar man alla hästar i stallet tills allt är klart. Lunchen tar vi när den passar. Sedan när vi har varit några människor här har vi hunnit stöka undan lite andra saker t.ex. tvätta och putsa. Veterinären har varit här för någon dag sedan och besiktat några av dom hästar som är sålda som ska iväg, lyckligtvis gick alla hästar igenom böjproven och dom var friska (Y)



Det har varit lite av och på för mig i ridningen den här första veckan, första dagen kändes allt gå bra, andra dagen sjönk det då hade jag dålig känsla, andra dagen gick lite bättre och så vidare. Jag tror att mycket ligger i den mentala biten att jag känner mig oduglig till ridningen. Ibland känner jag att jag är helt värdelös och har ingen talang alls i ridningen, och ibland känner jag att jag ändå har en chans att bli bättre. Men för att bli bättre måste man ta hjälp, det är så svårt att utvecklas under sin egen ledning. Enligt mig. Man ska kunna rida sina hästar själv korrekt men det är en lång väg dit och där behöver man (jag) hjälp. Mycket med den mentala biten satt säga. Jag får skaffa mig en mental coach! Många som gör det nu för tiden ;-)

Jag har tur som ändå får rida många olika fina hästar men jag kan verkligen inte rida alla typer av hästar än och det är en riktigt lång väg att gå.