torsdag 14 augusti 2014

Det fortsätter

Nu var det ett tag sedan jag skrev, känns det som i vilket fall. Men jag har en bra anledning!Det var nämligen så att min datorladdare gick sönder precis mitt i allt. Det var några dagar innan Annika och Sven-Inge åkte till Spanien i några dagar och när dom kom hem åkte dom till polen och hämtade hästar. Så jag kom inte iväg förn's i tisdags så jag kunde köpa en ny. Så nu är jag lycklig data nörd tills jag har kollat igenom allt som jag missat. Bland annat har det varit svårt för mig att "notera" och uppdatera om min praktik.

Dessvärre börjar min praktik här nere i Skåne gå mot sitt slut. Jag har en vecka kvar. Gud vad tråkigt, vill verkligen inte åka härifrån men samtidigt vill jag hem och börja skolan för att jag saknar bland annat min Emmelinda och Lina. Sedan att få skolan klart låter väl inte helt fel, studenten nästa år.
Jag får väl se det positivt, jag kommer säkert tillbaka!



Så vad har hänt här då? Jag vill säga att varje dag är sig lik, men alltid något nytt varje dag.
Låt mig utveckla...
Det som är sig likt varje dag är rutinerna, såklart. På morgonen är det fodring och strö i halmboxarna, därefter frukost och efter det börjar ridningen. Där kan jag säga att det är något nytt varje dag. Hästarna är alla sig olika dom kan vara bra ena dagen och nästa dag har dom något annat bakom pannfläsket som styr, man får som jobba med det som behövs. Vi rider inte längre än vad som behövs. Ibland kan hästarna krångla med protester och då får man jobba med det.
Vissa dagar är det visning av hästar så då får man hjälpa till att göra iorning hästarna och se till att allt flyter på och ser bra ut. I ett försäljningstall är det viktigt att det sköts till besöksskick d.v.s. att stallet/stallarna ska vara i ett skick som är rent, snyggt, prydligt, hygeiniskt och allmänt fräscht. Första intrycket är mycket viktigt och även om det inte alltid är andra människor här är det lättare att sköta om allting dagligen så slipper det bli så mycket att fixa när det väl händer.

Nä det får vara nog för idag! Jag är super trött, ska orka med morgondagen och alla dagar efter det ;-) Jag har en vecka praktik hos Maggan också. Bloggar vidare förmodligen imorgon, får se vad som helst kan hända som drar ut på dagen. Kommer skriva lite mer om vad som har hänt här också :-)