lördag 11 maj 2013

Rida liten ponny

För dom som läser Kattis blogg eller är vän med henne på facebook vet redan kanske att jag fick rida hennes ponny Silja i går. Meningen med att jag skulle rida Silja var inte att jag skulle vara elak mot hästen. Ni kanske märker att jag är lite stor på Silja, men hon är viktbärande jag tror hon tar 75 eller 85 kg kan inte riktigt komma ihåg.
Syftet var att Silja skulle få en annan ryttare på ryggen då hon har varit väldigt tjurig med Kattis i ca. två månaders tid. Kattis har inte riktigt kunnat rida henne på plan då hon ställer sig och tjurar.
Jag hade inte riktigt förberedd plan med Silja, jag improviserade helt enkelt, jag försöker känna hur hästen reagerar när jag rider.
Till en början gick det väl bra men hon började tjura med mig och sparka för skänklarna, men när dom är så envisa ska dom lära sig vad hjälperna betyder så efter några rapp med spöet så fattade hon grejen och efter en liten stund gick hon runt utan att tjura, då gav hon respekt till ryttaren. Då var det nästa problem, framåtbjudningen. Men det kom lite mot slutet den också. Hon fick helt enkelt trava runt kravlöst så hon får lust att göra något. Mot slutet prövade jag samla henne lite UTAN att hon tappade sin framåtbjudning ( i alla fall den hon hade fått) och hon accepterade det bra tycker jag.