söndag 10 februari 2013

Objektiv

Inkomande objektiv är nu förhoppningsvist det jag kommer bära med mig ett bra tag. Mitt sigma börja jag bli less på, det är fortfarande bra men det är inte det objektivet jag söker med tanke på det jag fotar. Jag fotar mest rörliga bilder och behöver därför ett objektiv med bra zoom, stor bländare, snabbfokus och bra färger. Sigma objektivet fyller vissa av mina "krav" men det som inte funkar längre (det jag blir så less på) är snabbfokuseringen. Den lever som sitt eget liv, ibland funkar inte auto fokusen och ibland är den otroligt bra.

I vilket fall så är det nya objektivet en Nikon DX 55-300mm VR (Nikon AF-S DX 55-300mm f/4.5-5.6GVR) Eftersom objektivet har en bättre zoom då den kan ha kortaste zommen på 55mm så kan man ta bilder på närmare håll än sigmat då kortaste är 70mm så känns det bättre så slipper jag hålla på att byta objektiv lika ofta. Visst det bror ju också på vad förstorningsgrad det är...
Dessutom har objektivet bildstabilisator som jag tycker är bra närman har ett långzoom objektiv då det blir lättare rörligt när man zoomar långt. En kompis har detta objektiv så jag fick pröva det lite och det verkade verkligen bra, så jag hoppas jag blir nöjd, hon var nöjd i alla fall :-)
Har ni frågor ställ dom för jag har ingen lust att skriva ned alla tankar och funderingar då skulle det bli tråkigt att läsa.


Isracing 9/2-2013

I går åkte jag och en klasskompis till Östersunds Motorstadion för att kolla på Isracing SM-kval. Det var en riktig rolig dag! Jag uppskattar sällskapet jag fick och jag mindre uppskattar mindre att batteriet på min kamera dör då det är kyligt... Men några bilder blev det, typ 3st.