måndag 29 september 2014

Tillbaka till verkligheten

I fredags gjorde jag min första skoldag, visst låter det skönt? Resten av förra veckan har Emmelinda och jag varit nere i Ystad! Tro det eller ej, vi fick åka dit ner som studiedagar med våran mentor.
Där var vi på ett jätte fint stutteri som heter Snogarps Gård, där avlar dom fram väldigt fina travhästar. Emmelinda och jag fick en varsin ett årigt sto som vi skulle tränas inför en auktion som skulle ske på Solvalla i Stockholm förra Torsdagen (25 Sep).

Så vi har fått lärt oss jätte mycket under dom 4 dagarna vi var borta, vi har lärt hästarna att bli borstade, stå i spolspiltat, duscha, visas för hand, uppställning, bommul i öronen och massa andra saker så dom var handterbar och snygga såklart inför auktionen. Själva auktionen var ju också en upplevelse då man skulle springa/gå och visa upp hästen när det var andra ettåriga hästar på hela anläggningen som också var ute och sprang. Men det gick himla bra ska ni veta! Emmelindas häst (Dimanche) var väldigt stor och lugn men svår då hon lika gärna kunde springa på en och inte riktigt lyssna. Min häst (Diamond) var liten och otroligt nervig, till en början när man tog på henne började hon skaka men tillsammans på tre dagar fick vi till hästarna riktigt bra och själv tycker jag såklart att dom var dom bästa hästarna på auktionen ;-)

dimanche-liten1diamond
Dimanche      &       Diamond

Nä så även om det har blivit intensivt den senaste tiden så har det varit riktigt roligt! Hoppas fler på skolan få uppleva samma sak!


Så nu är det tillbaka till verkligheten, tillbaka till skolbänken och plugga, både bra och mindre bra då jag gärna skulle fortsätta åka runt och hålla på med hästar ;-) Men men nu är det sista året och jag tänker försöka göra bara så bra jag kan av det! Jag ska gå ut med bra betyg och bli godkänd på hästskötarexamen!

Emmelinda och Daisy One e.Maharajah