måndag 17 mars 2014

Helg

Slut på helgen, går fort som vanligt. Emmelinda och jag har haft skolstallet i helgen så vi har haft något att göra annars händer det som inget.

I fredags så började jag med att rida Jana i ridhuset, tränade mest i skritt. Hon har lite svårt att söka kontakt med innertygeln i det varv hon går i, så jag tränade lätt och försiktigt att få kontakt. Det tog ett tag innan hon accepterade innertygeln men jag fick något ärligt till handen mot slutet så vi fortsätter träna på det. Sedan blev det bara lite flytta undan för skänklarna och volter. Eftersom hon inte är utbildad så tar jag det lugnt och pröva mig fram lite, hon får som inte bli uttråkad med det hon gör.
Efter det skrittade Emmelinda och jag ut på Prakkari och Sátt som ska skrittas igång efter en längre tids vila.
Senare på kvällen åkte vi till Ås där jag red Pongo, en häst som jag ska börja rida lite till och från någon gång i veckan. Det var första gången jag red han så jag kände mest bara efter i alla gångarter och hur smidig han är fin häst :)

Jag har även fixat sadelkammaren i skolstallet, tvättat schabrak, sadelgjordar och smörjt sadlar. Sånt gör man för att ha något att göra :) Jag är ganska nöjd med min helg, i dag har vi haft jätte fint väder red ut både på Prakkari och Jana, mysigt! :)

Bus hästar i hagen :-)