lördag 13 juli 2013

Härlig dag i går

I går klev jag upp kring 10-11 tiden för att hitta på något åt min kära Marie som fyllde år i Torsdags. Runt halv tolv tog jag en ny bakad äppelpaj, vaniljvisp, present och cyklade till Marie för att hjälpa till med hö intag.

Hela dagen var jag hos Marie och hjälpte till, blev bjuden på lunch och gofikat. Det var varmt som tusan, svetten bara rann. eftersom Marie tar torrhö och kör upp det på höskullen genom en fläkt/trumma så kan man inte ha kort kort annars blir man sönder riven. Jag stod vid intaget men fick också pröva på att stränga höet ett litet tag :-) Men det var roligt ändå och det är skönt att ha allt hö inne!






torsdag 11 juli 2013

För ganska exakt två månader sedan...

ville en less och väldigt trött person att jag skulle rida hennes häst en dag, eftersom hästen inte ville göra något, knappt gå framåt. Ja ni fattar att det är Kattis och hennes häst Silja jag menar. Som jag berättat tidigare gick Silja knappt och rida. Men just 2 månader sedan red jag Silja, tjurig som fan men fick henne att gå runt i skritt och trav nere på plan. Som hon var då, så förstår jag att Kattis hade tröttnat på sin häst efter många månader som trotsig. Efter den dagen har både Kattis och jag (mest Kattis då det är hennes häst) faktiskt jobbat hårt med Silja som har väldigt mycket egen vilja av stål bakom pannfläsket.

Inte för att vara allt för sedemental, jag gör detta inlägg av ett skäl. Att prata kort om hästen i dag. Jag vet att vi faktiskt ärligt talat är amatörer. Men utifrån bådas kunskaper gör vi allt vi kan för att få i ordning på Silja. Får jag säga det själv så är det stor skillnad på Silja. Vi jobbar fortfarande hårt med henne för att hon ska bli så fin som möjligt, utan att gå för fort framåt. Det finns mycket mer vi kan göra och jobba med. Efter varje ridning pratar Kattis och jag alltid om vad vi ska börja träna på mer med henne, hur vi ska tillsammans lyckas med det målet och försöka jobba oss igenom det. Det är så jag tycker man ska göra när man ska jobba med hästen, för att få bästa resultat. Vad vi som ryttare kan göra bättre för att få bäst inverkan på hästen o.s.v. I dag var Silja otrolig att rida! Jag är inte ofta nöjd med henne men i dag var jag det! Hon svara bra för hjälperna och arbeta ganska bra ändå, lite stel i bakdelen. Men bara det att hon svara för hjälperna är en stor deal! Hästen får ett hjärta i dag <3 p="">
Silja 10/5-2013
Silja 11/7-2013


Det är väldigt lätt att döma folk, det vet jag själv. Men jag förstår om alla inte uppskattar det vi gör med hästen, eftersom enligt många finns det bara ett sett att göra rätt och det är på ditt eget sett. Med det vill jag bara understryka att det är FEL, alla lär sig olika och för det behöver det inte vara fel. Vad som nu är fel, vill säga. Haters gonna hate <3 font="">

onsdag 10 juli 2013

Ovisade bilder




Hälsar på Kattis häst Gabriel under hans sommarbete :)
















Midsommar fotografering med Kattis och Silja!


Bilder från 6/6-13. 1: Kattis och Bella under utställning på Torsta. 2-3: Bella och Nemo leker efter agility träning.

Två bilder på Avalon och mig när vi red upp vårat dressyrprogram som var veckan innan vi slutade skolan.
Kort kan jag säga att det gick inte så bra, slutade på 60,1% (A) Vilket inte är så bra :P

tisdag 9 juli 2013

Silja i går..

fick hoppa. Jag började rida och hon var inte arbetsvillig. Hon var seg och väldigt döv för alla hjälper. Hon ville inte fatta galoppen till en början och när hon väl börjar med det får hon till nå släng.
Men jag ska absolut inte skylla på hästen, jag själv var supertrött efter ett få antal timmar sömn. Jag kände att jag själv hade ingen kontroll på vart jag var och vad jag höll på med hur jag skulle inverka, och eftersom jag hade noll koll på mig själv ska jag egentligen inte kräva något av hästen. Hoppade därför av efter 15min.




måndag 8 juli 2013

Smellkiller

Rensar igenom datorn och hittar en länk jag har sparat för  länge sedan.
Det är om en borste så kallad SmellKiller. Borsten ska tydligen ta bort dålig lukt från djur med hjälp av en metall som ska binda åt sig illaluktande svavelmolekyler. Ganska intressant om det funkar!
Ni hittar den HÄR