tisdag 31 mars 2015

Projekthäst 22-24/3-2015

Jag känner att jag blir allt mer sämre att blogga, skjuter upp hela tiden. Men kan säga att det är lite mer saker som jag skjuter upp, typ vissa skolarbeten. Utan att jag skiter i att göra saker, bara skjuter upp det. Men så är det. Vardagarna rullar på ganska intensivt nu och det brukar inte finnas så mycket tid över att sätta sig ned och blogga, tyvärr.

22/3-2015

Longerade en liten kortis i båda varven i alla gångarter, skulle nämligen iväg samma kväll så jag hade inte så mycket tid att röra mig i. Utan att vara stressad såklart, hade jag varit stressad så brukar jag inte hålla på så mycket med hästar man vet hur lätt det syns och smittar av sig. Men hon var såklart en superstar! Arbetsvillig och bra framåtbjudning. Använde mig av samma inspänning som sist vilket hon funkar bra på hon jobbar på bra utan att jag behöver va och störa henne för mycket, annars  är det vanligt att man hamnar som i en dragkamp eller sliter onödigt mycket. Hon rullade på bra i gångarterna, gjorde en liten "dåligt förebild" grej och filmade en sväng under longeringen. Även fast hon jobbar ostört så vet man aldrig, men man är ju inte mer än människa d.v.s. jag har bara två händer ;-)



23/3-2015

Tanken var att jag skulle träna lite kommunikation och inkallning i ridhuset men när jag hade hämtat henne ur hagen var det tomma ridhuset upptaget (tydligen bokat) så tyvärr sket det sig. Hon fick nöja sig med att vara häst för en dag. Hon har stannat upp lite i hullet, hon har lagt på sig en del men nu har hon gått upp de som ger störst skillnad och är i det stadium det tar lite längre tid. Men man märker att hon sätter pälsen bra och att hon är mycket piggare (utan att vara okontrollbar). Hasskydden gör susen och hon har fått en lekboll i boxen och hagen som hon håller sig sysselsatt med.

24/3-2014

Idag blev det tömkörning för Madde! Hon tog med ett sidepull som hon ville pröva  på Diora, hon tycker att hon kan bli lite störd ibland av att man tar i tömmarna och kan tappa lite fokus ibland då hon håller på med bettet. Detta är nu inte mycket jag snackar om utan bara ibland, men man måste ju pröva sig fram. Allt är individanpassat. Och jag håller med madde, i longeringen visar hon inte samma täcken som hon gör i tömkörningen. I vilket fall så gick det super! Hon var åter igen jätte duktig och lydig. Hon visade sig lite mindre störd och kom lättare till ro och detta är sånt man vill uppnå! På filmen tömkör Madde och då passade jag på att filma de första sekunderna, sedan fick jag ta över och körde resten av passet. Lite synd att det var mot slutet för då gick hon som en klocka verkligen så super fin och hon fick massor av beröm!