söndag 20 september 2015

Dags för uppdatering

Jaha då antar jag att det är väl på tiden för mig att börja blogga igen som jag lovat. Men ska jag vara helt ärlig så är det här inte det bästa jag vet, jag bruka oftast börja med en mening sen kan jag sitta och göra något helt annat ett bra tag, exempelvis spela spel, bara för att jag tappat intresse.

Förutom de då så har jag börja ett helt nytt liv kan man säga. Jag tog studenten nu i våras efter 3 års studier på Dille Gårds Naturbruksgymnasium, sedan har jag varit utomlands i två veckor, jobbat i tre veckor och sedan tagit det allmänt lugnt innan jag flyttade ned till Skåne i början av augusti för att börja jobba.
Ifjol praktiserade jag hos Stall Kuskahus i 5 veckor och efter det blev jag erbjuden att börja jobba på gården efter jag gått klart skolan. Verksamheten är ett försäljningsstall där hästar köps eller byts in för sedan vidare försäljning. Kunderna är både privat personer och ridskolor runt om i Sverige och cirka varannan vecka kommer det nya hästar samtidigt som sålda hästar levereras ut. Jag har som ingen titel i min anställning men jag jobbar i någon form av hästskötare, stallpersonal samt beridare. För mig betyder den här möjligheten rätt så mycket, jag får jobba med det jag tycker om och samtidigt lära mig mer inom området. Rutinmässigt är det som i alla stall, d.v.s. vanlig stallskötsel så som fodring morgon och kväll, mockning, städa och hålla snyggt och mycket mer. Men det som skiljer sig är hästarna, de är många i antalet, det är nya varannan vecka, och ingen är den andre lik. Så här får man rida mycket och varierat!

Jag har bloggat om gården tidigare under mina praktikveckor, så det finns i arkivet.

Det här är Stora stallet, där finns 16 storhäst boxar, spolspilta och foderfråd.

Maskinhall i form av lösdrift och verkstad och till vänster pågår byggnationen av Nya Stallet

Lilla Stallet, 6st ponnyspiltor och en box, tvättstuga och lägenhet (där jag bor)


Huvudbyggnad, Stora Stallet och Ridhuset bortanför det.