torsdag 24 juli 2014

Praktik dag 4½

Resan hit gick väl ganska bra, ett tåg var urspårat mellan Östersund och Ljusdal så det blev kompletering med buss den sträckan vilket gjorde oss försenade med ca 30min. Men inte nog med det så kunde inte tåget gå fortare än 80km/h på grund av säkerhetsfel så det hade gått fortare med bil/buss, vilket gjorde oss ännu mer försenade över 3h,så jag missade mitt tåg till Hässleholm, fick därför stressa till nästa tåg när vi väl kom fram. Sedan resten av resan gick väl bra. Kom fram 21:00 till Klippan där jag blev upphämtad av mina handledare Sven-Inge och Annika!

Jag fick ett varmt välkomnande och kände mig fort trygg och hemma här på gården, blev bjuden på fika och en gårdsvisning lite snabbt innan jag fick lägga mig i en säng som är otroligt skönt efter lång tågresa.

5-årig häst från schockemöhle närmare 180cm i manken, snäll och fin häst!


Den halva dagen som jag har gjort var redan på söndag då det egentligen inte var min första dag men trots et fick jag en mjukstart med att rida tre hästar. En jätte trevlig fux valack som är runt 8år (tror jag), han var verkligen jätte trevlig att rida, placering i 1.20 klasser! Lydig, mjuk och känslig. Sedan fick jag rida en 5årig connemara som också är väldigt trevlig, dock svårt med högergaloppen så hon sprang mest iväg med mig men fick ett fint avslut. Och sen blev det en tur på ett fux sto som debuterat fälttävlan, lite stummare häst mer som jag är van vid som blev fin och kändes bra på slutet :-)

Den första dagen blev det ridning på 4 hästar kanske, kommer inte ihåg, visning av 5 hästar och sedan åkte Sven-Inge och Annika till Polen för att kolla på hästar. Så Alice (sommarjobbare) och jag tog hand om hästarna med hjälp av Kacka som har hjälpt till här på gården många år. Så vi har ridit en hel del och fixat stallet, putsat och donat :-)



I dag kom dom tillbaka med 8 hästar, alla storhästar, alla jätte fina och jag är super taggad att få se hur fina hästar dom är. Vad dom har för talanger, spännande! Båda stallarna är fullt med hästar, så det blir förmodligen bra mycket ridning framöver i värmen. Men det kommer bli roligt!

Förhoppningsvis kommer jag hålla mig uppdaterad på bloggen 
som min APL-Dagbok, om jag orkar sköta det ;-)