lördag 8 februari 2014

Ridstövlar



Än har jag inte fått mina ridstövlar, jag väntar på att dom ska komma snart. Hoppas dom kommer så fort som det bara går! :-) Rider just nu med ett par as dåliga chaps från Hööks, dragkedjan åker ned hela tiden på dom, mina andra ridstövlar har dregkedjan gått sönder på så jag ska försöka fixa det.
Men vill ha nya stövlar nu :-)


Lördag

I dag väckte Emmelinda mig klockan tio och jag kände mig jätte utvilad, vilket alltid är lika skönt :-)
Sedan har jag inte gjort så mycket, jag har suttit lite vid datorn, varit ute och knäppt kort, städat upp lite i köket, spela lite kort och nyss var jag ute och red.

Red en häst här som heter Jana, det är den enda storhästen vi har på skolan faktiskt. Annars är det bara islandshästar här. Jana är en mycket gullig nordsvensk som inte har blivit riden så mycket men hon är ganska duktig ändå. Men får tänka lite "körning" när man styr henne då hon är mest körd, hehe. Jag red ut en sväng med Emmelinda och Dagga i skogen, så himla skönt! Det var länge sedan jag red ut sist, vi hade fint väder och glada och pigga hästar vilket alltid är roligt!

Resten av dagen tror jag att jag ska ta det lugnt, plugga lite, redigera lite bilder och sedan får vi se vad tiden fördrivs med. Tänkte lägga upp lite bilder senare på hästarna som jag knäppte på tidigare i dag :-)

Jana i hagen

fredag 7 februari 2014

Nytt schabrak

Följde med Emmelinda till Hööks i dag som hade lite rea och halva priset på halva priset. Men jag känner mig inte i så stort behov av något egentligen. Det jag köpte var ett enkelt blått schabrak som jag tror alla tycker om. Det passar perfekt till mitt pannband som jag köpte i globen, eftersom min favorit färg är just blå så är jag jätte nöjd. Mimmi kom med det förslaget att brodera in mitt namn på det, så jag ska fundera på det och se om jag hittar något som kan tänkas bli bra :-)



torsdag 6 februari 2014

Pyssel

I dag red vi ingenting, i stället så "pysslade" vi med hästarna. Vi tränade på att knoppa och linda ben. Jag han inte mer än att göra 4 knoppar då hela tiden gick åt att klippa Max man som hade blivit lite lång :-) Det måste ju se bra och naturligt ut så det får ta sin tid helt enkelt. Manen växer till sig lite ockå. Sen så är inte Max den som har världens tålamod, han blir lätt rastlös vilket gör mig smått irriterad efter ett tag då han rör på sig precis när jag ska klippa eller rycka och jag som vill bli klart så fort som möjligt. Men jag tycker om han ändå ;)



I går så hade vi skritt hoppning! Sjukt roligt och något nytt. Ett hinder i mitten av ridhuset är allt du behöver. Syftet med att skritt-hoppa är att hästarna lär sig snabbt att använda ryggen över hinder och vi ryttare måste verkligen följa med annars flyger man av helt enkelt :-) När hindret var typ 50-60 cm var det som svårast tycker jag, för jag vet att Max hoppar jävligt med rygg och jag var som rädd att flyga av 2m uppe i luften ;-) Så när jag släppte spänningen och bara följde med fick man verkligen "wow" känslan. Efter det släppte det och vi bara körde på. Sen var vi uppe i ca. 110 cm i skritt hoppning, helt sjukt egentligen. Speciellt för ponnyerna. Vi slutade med att ta hindret i galopp och hoppa det som ett kryss några skutt. Sen var alla elever nöjda och glada :-)

måndag 3 februari 2014

Nytt

I Torsdags var jag in en sväng på butiken Häst e Bäst här i östersund, dom har ett utbud på väldigt fina grejer JW, HV-Polo, Animo, Glööckler, Treadstone mm. Nu hade dom 50% på allt förutom några jackor och stövlar. Såklart kunde jag ha köpt typ allt jag ville ha, tyo ett par Animo ridbyxor för 1000kr. Men antingen var jag snål eller så kände jag bara att jag inte behövde mer än nödvändigt.

Jag trodde jag skulle komma där utifrån med händerna fulla. Men jag köpte bara en fin tröja från JW och ett par handskar från HV-Polo :-) Bara det fick mig att känna mig jätte nöjd! Hade jag haft häst hade jag nog haft ett lite större behov att ha hästgrejer men nu har jag inte det så det får vara ;-)

Handskar är det aldrig fel att ha för många av dom nöts väldigt fort, samma sak gäller strumpor. Tröjan däremot är mycket finare i verkligheten, speciellt i röd.
Tänk på det om ni ser den!