tisdag 21 oktober 2014

Helgens tävlingar

Tävlade på klubben i helgen, det var nämligen KM och RM på ridskolan. I lördags var det hoppning och i söndags var det dressyr. Tävlade Max båda dagarna bara en klass. Däremot fick han gå två klasser på hoppningen då en annan också tävlade han också.

I hoppningen så tävlade vi en 1m klass. Han kändes jätte fin på framridningen så när jag hoppade upp skrittade jag ett litet tag, trava och galopperade lite i varje varv, kände efter så jag kunde svänga os.v. sen så hoppade jag varje hinder 2 ggr, efter det brukar jag vara nöjd, nu hade han även hoppat en klass lite innan så jag satte inte massa fokus på att nöta på framridningen, vilket många gör fel...
Han hade hoppat en klass hade vägrat på hinder nummer 1 två gånger med förra ryttaren så jag blev lite misstänksam. Men han behövde en liten extra knuff för att komma över dom hinder han kollade lite extra på. Så vi kom runt både grunden och omhoppningen felfria, superhästen. Och tiden 31,30 i omhoppningen som gav oss en 4:e och 3:e hade 31,00, såklart ;-)  Kan säga att min ridning var ganska ryckig (tycker jag) då jag inte andas och blir fruktansvärt nervös, men det börjar bli bättre.



Sista delen av grundomgången var väldigt svår tycker jag då det var en oxer på kortsidan och direkt efter var det två hinder på långsidan, direkt efter ett hinder på kortsidan och sedan började omhoppningen och då var det första hindret en oxer direkt efter efter långsidan igen, väldigt svårt när man har en större häst och man måste fortfarande ha ett bra tempo och kunna fånga tillbaka hästen innan nästa hinder. Men det är roligt med svårigheter!



Här ser man tydligt att jag fortfarande har kvar lite mer stöd i höger då jag kom direkt efter en oxer på kortsidan


I dressyren så tävlade jag LB:2, kan ju säga att dressyren är väl inget för varken mig eller Max, men jag är så super stolt över hästen! Gud vad han gjorde bra ifrån sig. Jag gjorde en felridning och sedan fick jag tyvärr ingen ökad skritt då han började trava istället. Däremot tycker jag att han var fin i ökningarna i både traven och galoppen, sist jag tävlade dressyr satte vi inga övergångar. Han har ju inte så flashiga gångarter då han är relativt kort (i kotor, skenben, kors mm) som gör han lite begränsad och han blir väldigt lätt spänd. Men jag var så otroligt nöjd över han! Vi slutade på 59,833% och en 4:e plats, kanske, tror jag?