torsdag 20 november 2014

Träning

Tränade för Maria Eriksson i tisdags för första gången vilket var riktigt nyttigt!
Vi började med att se vad jag måste börja jobbas med, och det är att komma ned riktigt i sadeln. Så jag rider nära hästen och inte lika ytligt. Vilket förändrade hela mitt, ja, allt. Hon ville att jag skulle vrida mitt bäcken och luta mig överdrivet bakåt. Detta för att komma ned och stärka magmusklerna, så att jag kan börja räta upp mig riktigt när jag väl sitter i sadeln. Vilket är super jag kände verkligen skillnaden, det enda va att jag tappade verkligen allt annat då det var sådan drastisk förändring för mig.
Men det kom tillbaka lite mer mot slutet. Sedan var jag ganska ostadig med min högerhand, "bara". Aldrig tänkt på faktiskt, inte ens min instruktör har nämnt det inte som jag har hört. Men det är ju sant jag skjuter gärna ut min högra armbåge vilket gör att jag får inget stöd, högersidan är ju min svaga sida också.


Såhär vill hon att jag ska sitta
Typ såhär känns det.... 
Diskussion om hand ställning



Hästen var helt OK mot fin! Han hade vi fokus på att han skulle släppa sin högersida så vi tränade på förvändgalopp och att ha han högerställd i alla varven och tillslut släppte han, känslig som han är tyckte väl han inte det var så roligt att släppa den där högersidan så han blev lite spänd till och från men man får använda mycket röst och berömma han ofta för det märks att han uppskattar det :-)