onsdag 11 mars 2015

Projekthäst 10/3-2015

Som vanligt ser allting bra ut, såret på hasen ser bra ut och läker fint hon har inte fått ut någon svullnad eller värme från det och är inte oren i gångarterna. Tvättar och smörjer det dagligen.

Idag så longerade jag igen och tränade själv på att hon skulle lyssna bra på smackningar och förstå mina kommandon, hon var väldigt duktig! Det var lättare än vad man kan tro.
Körde lite längre idag ca 15 min. Och man märkte till en början att hon var lite stel men när hon hade travat ett tag så blev hon bättre, ingen svullnad eller värme någonstans på henne och eftersom hon blev bra efter några varv antar jag att hon hade lite träningsvärk från igår då det var lite jobbigare pass. Så mycket klapp och beröm till finaste hästen! :-)


Det här inlägget skulle ha kommit upp igår men internet ville inte samarbeta, ludet har försvunnit på andra halvan men jag kan säga att att det är väldigt få kommandon och när dom väl är kommer stora skillnader (att hon lyssnar) och när hon lyssnar dåligt får man vara snabb att vara tydlig vad det är som gäller.

måndag 9 mars 2015

projekthäst 9/3-2015

 Allt normalt! Hon är väldigt känslig i pälsen märker man, hon har tappat päls lite på huvudet och är tunn och lite mjällig på kroppen. Och imorse hade hon ett litet sår på hasen, hon har förmodligen rullat sig och slagit i väggen. Vem vet, hon är ju bara 4 lite battle scar ska man väl ha.

Fick hjälp av Theresa i dag. Longerade henne och även Theresa prövade. Det som blev så klart när Theresa longerade är att hon ska vara snabbare på ljud signal och förstå bättre vad spöet betyder. Jag har mesat på lite märker jag och lite otydlig med kommunikationen, så det ska vara ännu tydligare skillnader! Så det ska jag träna på nu framförallt så kan vi gå vidare då det funkar bra. Kommunikation är ju en självklarhet i all träning så när det sitter bättre går vi vidare!

Känner att det här kommer vara fruktansvärt nyttigt för mig att ha Diora, kommer lära mig otroligt mycket och är tacksam för möjligheten!