måndag 18 mars 2013

Dagens ridning

I dag på ridningen hade vi "allmänt lösgörande övningar". Jag hade hästen Tiana och det gick väl ganska bra. Är inte riktigt nöjd med min egen insats, jag tyckte jag kunde kämpa lite mer blev trött ganska tidigt. Tiana som häst är "behöver inte göra mer än ryttaren ber om", hon kan uppfattas som ganska seg och tung i handen och man måste därför få en bra framåtbjudning innan man kan be henne att börja jobba då hon från början saknar i regel en bra framåtbjudning. Som vanligt gick det bättre på slutet och hon började jobba men motorn (bakdelen) lite självständigt, för att hon ska börja ge efter måste hon verkligen vara mjuk och lös i bogarna. Hennes svåra sida är höger och tycker det är lite jobbigare i vänster varv, men fick reda på det i dag att det beror på hennes högra bakben att hon har svårare med det att kliva igenom, under och över så det gäller att man använder sig av övningar där hon är tvungen att använda benet så hon är jämn i båda sidorna.

Sammanfattningsvist tycker jag att jag har lite svårt att rida henne (det är såklart ingen ursäkt) men bara för att jag har inte ridit henne så ofta så har jag inte "ridit in mig" på henne. Fick lära mig på praktiken att det tar ungefär ett halvår att rida in sig på en häst. Men jag hoppas det går bättre nästa gång och gången efter det ännu bättre :)







söndag 17 mars 2013

Gästinlägg!

Hejsan hoppsan allihopa! nu är det Elisabets nya huskompis som har ordet, Jenny heter jag och har nyss börjat ettan med elisabet och alla andra på NPIH12, mycket roligt måste jag säga! Men jag tycker synd om elisabet som ska stå ut med mig i två och ett halvt år till, eftersom jag är en mycket glad och sprallig tjej, men ni som känner elisabet vet ju också att hon är minst lika sprallig och glad som mig hon med, så jag tror vi passar med varandra som handen i handsken liksom! I helgen har det varit stalljour för min del, medan elisabet har legat och snarkat med sin leornad i famn på mitt rum. Ja hon bor nu på mitt rum, eftersom jag är väldigt lättskrämd och hon tycker att madrasserna är betydligt skönare än hennes egna säng på övervåningen, så nu är det jag och hon i mitt lilla trånga rum, men finns det hjärterum så finns det stjärtrum! Hoppas att ni fortsätter läsa Elisabets blogg lika mycket som jag gör! :)

Här är jag och min prinsessa Dis från Nyhammar!


XOXO , Jenny