lördag 26 april 2014

Stövlar

Nu har jag fått tag på mina älskade stövlar! I går så åkte mamma och jag till Sundsvall där vi hämtade upp ett par Mountain Horse stövlar, nämligen dom jag alltid har velat haft = Interseptor. Så nu är dom det dyraste och finaste jag har till min ägo (typ...). Dom var jätte sköna och passade bra så jag är super nöjd :D


Anmäld och klar...

Nu är det bara förberedning kvar. Kommer att tävla nu på söndag, åker iväg med Emmelinda som ska tävla Calle. Jag har valt att starta 90cm A och 1m A:0+A:0, tävla det ska jag göra med Maxen, jag red han en liten sväng i Tisdags sedan har jag inte ridit han sen Februari/Mars så därav höjderna, jag ska väl inte vara så kräsen heller. Får tänka på att ha roligt och att det ska gå bra :-)


söndag 20 april 2014

Silja

I dag fick Silja fortsätta på samma spår som i går, Kattis började med att skritta Silja runt några lägdor med mig och gammla Fjalar på släp. Fjalar tyckte det var roligt att komma ut en sväng, söthäst!
Sedan longerades Silja lite i alla gångarter så hon får uppfarten lite, sen så fick jag rida i dag och ja man känner väl av att hon har "stått" ett tag. Hon är lite framåt tung och är svag speciellt i vänstersidan, hon har svårt för att flytta och runda högersidan och när hon inte orkar gå in med bakbenen så är det klart att skänkelvikningen är svår. Men hon är himla trevlig så nu är det ju bara att träna hon har stått och gått lite nu under vintern och det förstår jag! Här i Rossön finns det inge mer att rida efter än vägar på vintern, och det är såklart tråkigt! Tränar man så blir det bara bättre :-) 
Kattis har varit sjuk nu den senaste tiden och då blir det också svårt men jag tycker ändå hon har gjort det bra för Silja måste man hela tiden verkligen jobba för att hon ska bli svettig ;-)





Tråkig söndag

Nu har jag varit hemma i tre hela dagar. I fredags så gick jag ut och gick med pappa typ 1,5 mil, då gick vi ut i skogen och upp på en höjd så vi kunde se typ överallt. Det var underbart! Solen sken och det var verkligen härligt! Vi grillade senare mot kvällen också, mysigt.
I går var det inte lika fint, grått och mulet hela dagen. Följde med Kattis till stallet också hon skulle rida Silja som har väl varit lite grinig då hon har varit brunstig. Så vi började med longering så hon fick någon typ av framåtbjudning och dampa lös, sedan var hon väldigt trevlig och glad (Y)

Idag däremot, regnar det. Trist! Det blir väl till att ta tag med läxor. Vad annars ska man göra?

min katt är precis som mig, tycker inte man ska plugga...