lördag 5 april 2014

Nya Ridbyxor?

Förra veckan visade Tanja mig dom nya ridbyxorna som Hööks har tagit in, föll såklart för dom blåa ridbyxorna. Vem vill inte ha blåa ridbyxor? Nu när vi har Hööks här i Östersund var jag in och kollade runt lite och såg dom. Helt OK. Jag funderar på att om jag ska införskaffa dom för då kan jag slänga mina äldsta ridbyxor som jag har haft i 6-7år... fast dom kommer jag slänga i vilket fall ;)
Det är grip på dom (såklart, tror alla ridbyxor har det nu), men det är bara på knäna. Vilket jag inte är van vid, har haft helskodda ridbyxor hela mitt liv. Men det ska väl inte vara någon större skillnad, egentligen.
Får se hur jag gör :-)

fredag 4 april 2014

Slut på veckan

Så är det fredag igen, sovmorgon som varje fredag vilket är skönt dom veckor då man ha varit trött.
Tre lektioner på schemat i dag sedan blir det helg. Har inge större planer vad jag ska göra i helgen, förutom plugga såklart, är det fint väder ska jag försöka vara ute så mycket som möjligt.
Förbereda lite inför Dille Gårds Vårmarknad som är nästa helg, ska nämligen stå i paddocken och prata om min linje. Så det blir spännande...

Denna vecka så har vi haft markarbete på onsdagen där vi jobbade på att byta galopp också hade vi snedda upphöjda bommar på trekvarts linjen ca. 4st + konor emellan. Till en början skulle vi sakta av till skritt efter att ha tagit galopp över första bommen och fatta den nya galoppen, på alla fyra bommar. Sedan la vi till att byta galopp över bommen. Pongo skötte sig bra och bytte galoppen fint men blev trätt mot slutet så då blev det lite varierat ;) Sedan hade vi bara fyra galoppbommar på andra långsida.
.
I går hade vi samma övning fast vi la upp bommarna på sockerbitarna och ställde dom rakt på trekvartslinjen och gjorde studs av galoppbommarna. Mycket arbeten i galopp, Pongo blev väldigt stark efter studsen. Han är otroligt stark, har aldrig ridit starkare häst om jag ska vara ärlig. Man får ta till riktigt ibland och verkligen säga åt han när han blir så stark. Men det blir bättre, jag har fått bättre koll på han och jag lär mig känna han mer och mer :)


Pongo och Jag skruttade runt i paddocken förra veckan.