lördag 15 juni 2013

Silja 15 Juni

I dag har jag ridit Silja en liten sväng tillsammans med Kattis :-) Kattis började med att rida och då fick Silja träna på att lyfta på sina ben och jag måste säga det att det gör hon jätte fint! Hon fick köra lite olika övningar, visst vi har inte mycket att bygga av men vafan bättre än ingenting!
Hon fick pröva på trav och galopp över snett upphöjda bommar och när Silja hade fått till några fina varv tog vi två små hinder med olika galoppsprång och travhopp.

När hon hade gjort bra ifrån sig på det hoppade jag upp och tog typ två bra gånger i varje varv sedan ville Kattis att jag skulle "dressyra av" Silja. Hon är inte speciellt svår Silja det enda jag tycker som är att hon lätt trycker bak sin mule och går bakom lod, men samtidigt låter man tyglarna glappa tycker jag hon dyker väldigt lätt och arbetar inte som hon ska. Svårt det där! Men jag försöker hålla jämt tag i båda tyglarna med undantag att reglera på innersidan (ex. ledande tygeltag)
Tyvärr är Silja så himla svår att få svettig... Men när jag var nöjd över henne tyckte jag hon inte behövde göra mer, hon hade varit jätte duktig med båda :-)