lördag 30 mars 2013

Ingen rubrik hittas

I dag har vi haft ett nå så otroligt vackert väder! Man har försökt att vara ute så mycket det bara går. Jag har bland annat åkt skidor, jag vet inte hur långt jag har åkt men det märks att man har varit sjuk i tre veckor och vilat en. Det är på tok för länge men jag får väl skylla mig själv som blev sjuk så länge, kombinera influensa med idrott och ridning är det sämsta man kan göra.
Ska försöka komma igång nu under lovet hade jag tänkt så jag är lite mer på G när jag kommer tillbaka till skolan :-) 
I vilket fall så har jag tillbringat resten av dagen att typ inte göra något, jag solade ett litet tag, var ute med hunden, putsade bara en stövel av ingen anledning.

Men som alla andra dagar har även i dag gått fort, ligger nu i sängen med katten bredvid som ser till att jag somnar. Nu väntar blund så god natt!





torsdag 28 mars 2013

Påsk

Äntligen påsklov! Men sitter ändå kvar på Dille. Blir hemfärd i morgon i stället för jag och Emmelinda jobbar på en film som ska visas under vårmarknaden här på Dille Gård. Filmen ska representera inriktningen HÄST som vi då går. Jag har väldigt mycket filmer just nu, inget som jag kommer dela med mig här, me det är mycket att kolla igenom också ska det klippa och klistras för att bli något.
Blir ni lite sugen? Vårmarknaden här på Dille är 13 April och nu har vi slagit till stort för våran lilla skola. Ni får gärna dela med detta vidare så alla får chansen att veta :-)

måndag 25 mars 2013

Ridning

I dag hade vi bommar och tempoväxlingar. Jag fick ha kära Avalon :-) Det gick faktiskt ganska bra, han var framåt och svarade bra för hjälperna och han var lätt att samla. Men Avalon är Avalon och han är ganska över ambitiös... Samlar man han lite för mycket kan han börja göra galoppombyten i varje steg och det kan vara lite frustrerande för mig då jag vet att jag sitter lite snett eftersom han börja göra byten men samtidigt är det bra för då lär jag mig att sitta rakare och jämnare i sadeln.
Övningar med bommarna var att dom var i olika avstånd så vissa trava man över i samlad trav och andra ökar man traven + öppna/slutna/skänkelvikning på halva långsidorna.

Innan ridningen skulle vi knoppa våra hästar, träna inför hästskötarexamen. Det är något som jag verkligen måste träna på. Visst dom blev runda men jag måste göra flätan och rulla ihop dom hårdare så dom verkligen sitter. Träna, träna, träna!